Geld lenen met BKR toetsing of BKR notering

Hoe moet je geld lenen met BKR notering?

U wilt een BKR lening aanvragen terwijl u vroeger een keer niet aan uw financiële verplichtingen heeft voldaan. Het is mogelijk om dan een lening af te sluiten, ook al heeft u een BKR notering. Hier vindt u meer informatie over hoe u moet lenen met BKR registratie.

Wat houdt de registratie bij het BKR in?

Een registratie bij het BKR (Bureau Krediet Registratie te Tiel) betekent dat het BKR een vermelding van u heeft dat u een (geld)krediet of (GSM-)abonnement hebt afgesloten. Veel mensen zijn geregistreerd bij het BKR door bijvoorbeeld een telefoonabonnement of een TV op afbetaling. Met deze informatie zal het BKR betalings- en kredietrisico's bepalen en een advies doorgeven aan haar aangesloten kredietverstrekkers. Aan de hand van dit advies zullen kredietverstrekkers bepalen of het verantwoord is om aan u een BKR lening te verstrekken.

Wat gebeurt er vervolgens met deze BKR informatie?

De kredietverstrekker bepaalt aan de hand van de risico's en evt. potentiele schuldsituaties of ze u een lening willen verstrekken. Indien zij u een lening verstrekken zal dit over het algemeen een paar nadelen hebben.

Nadelen lenen met BKR codering

 • Hoge rente.
  Doordat de verstrekker van het krediet een hoger risico loopt, zal de rente van de lening ook hoger zijn. Dit geeft de kredietverlener een hoger rendement als compensatie van het risico.
 • Niet voor iedereen mogelijk.
  De kredietverlener zal uiteraard grote risico's uit de weg gaan. Het zal daarom ook lastig zijn om een lening af te sluiten als u geen goede (of betere) financiële toekomst heeft.

Tips bij het lenen met BKR toetsing

 • Leningen vergelijken.
  Let er op dat u altijd verschillende aanbieders van leningen blijft vergelijken. Er is veel verschil in aanbod van leningen.
 • Leningvoorwaarden vergelijken.
  Zorg ervoor dat u de voorwaarden goed doorleest en ook vergelijkt met andere aanbieders van leningen.
 • Passende veilige lening.
  Let er op dat de lening bij u past en dat de ontstane financiele situatie voor u veilig is: veilig lenen